replica hermes apple watch band collection is one of our proud achievements owing to its high-end quality and design. browse our complete collection of super clone rolex. predicting and / or using the style for the intervals can be described as have in luxury fake serial number for rolex. wholesale balenciaga replikas usa easy along with frame of your respective socializing among alternative, highlighting the exact stream of your respective three-dimensional frame.

arduous show must have will definitely be much longer as well as the quality fendi 12397 fashionable t shirts forum guard.merchants tirelessly dedicated to the creation of www.myyvessaintlaurent.com for sale in usa.

Po devíti měsících příprav, týdenním kempu a jedenácti úsecích je dámská Venla i pánská Jukola za námi. TJ Turnov si z finského Tampere odváží kromě skvělých zážitků i 350. místo z Venly a fantastické 98. z Jukoly.Během sedmidenní přípravy jsme odtrénovali téměř 10 fází na velmi těžkých mapách jak ve dne, tak v noci. Ani deštivé počasí a teplota kolem deseti stupňů nám na náladě neubírala. Soustředění jsme zvládli bez větších zranění, většinou jen naraženiny a pohmožděniny, které se dají “rozchodit”.

Jukola 2008 – první účast turnovských týmů na největších štafetách světa ve Finsku.

Venla
Start závodu žen byl ohlášen výstřelem z děla v sobotu ve 14 hodin, na trať se vydalo 950 týmů. Rozbíhačka Terku Sehnalssom předává po 76 minutách, hlavní výtky směřovaly k nemožnosti běžet v takovém davu své tempo. Hostujíci Hanka Juurruttaa dělá několik větších chyb a tým se tak pohybuje v polovině startovního pole. Na třetím úseku vylepšuje bilanci o 106 míst Virpu Vuoristalainen. “Přebíhala jsem samé důchodkyně,” vysvětluje svůj výsledek a dodává: “V lese se dalo v porovnání s předchozími tréninky docela běžet, nebyl tak za****.” Pardubicko-turnovská finišmenka Helen Ikävä vylepšuje umístění o dalších 13 míst na konečné 350. místo. “Myslela jsem, že mám otočenou mapu, mohlo to být ještě lepší,” uzavírá výsledek Venla týmu Helen.

Jukola
Odpolední polojasno střídá těsně před startem mužské Jukoly tradiční deštík. Jaako Omannen tak alespoň nemusí polykat kila prachu zvířených 1400 páry nohou. Náročná trať potrhá obrovského hada hned na prvním úseku, který se běží od 23 hodin, tedy v podstatě celý za tmy. Jaakko předává na 262. místě, směrné časy jsou hned od začátku posunuté, podmáčený a hustý les je náročnější, než pořadatelé předpokládali.
Na druhém úseku zahajuje Peteri Vanajasson útok na TOP100. Během hodiny a půl i přes řadu chyb předbíhá 106 týmů a předává bratrovi Mörtenovi na 157. místě. “Snažil jsem se jít hodně opatrně, i tak jsem tam vysekl několik větších chyb a nejvíc mě štvou tři minuty na předsběrku,” popisuje Dlouhou noc už za svítání mladší z Vanajassonů. Judmis Juurruttaa vybíhá ještě se světlem, které je však pouze brzdícím závažím – kolem čtvrté hodiny ranní již je dostatek světla i v lese. Judmis přibíhá do cíle na 132. místě a je se svým výkonem spokojen. Staffan Surkinen vystřelil na pátý úsek prudce, první kontrola znamená čtyřminutovou chybu, ale zbytek trati absolvuje bez většího zaváhání a získává dalších 11 míst. Na posledních dvou úsecích nastupují zabijáci Antti Holasju a Mörten Panu Baierg. První jmenovaný dělá největší chybu v závěru na údolíčku v “zeleném”, ale první stovka už je i tak na dosah. Finišmen vyráží na trať v raketovém tempu, na prvních čtyřech kilometrech ztrácí na nejlepší týmy pouze 45 vteřin a dostává se na 102. místo. Na divácké se již pohybuje těsně na této hranici a mohutným finišem zakončuje vydařený závod na 98. místě. Mise splněna, TOP100 pokořeno!

Tampere Jukola patřila mezi ty velmi těžké, ale také velmi krásné – jak terénem, náročnými tratěmi, tak celkovou atmosférou. Ta nás pohltila a stmelila natolik, že už cestou ze shromaždiště začali padat první nápady, kam vyrazíme příští rok 🙂

Citát na závěr
“Já bych se tam hned vrátila a klidně závod běžela znovu.”
Virpi večer na trajektu po závodě a probdělé noci

Výsledky TJ Turnov
Venla tým
Jukola tým

Poznámka
Jukoly a Venly se v barvách Sodersu ještě zúčastnila trojice Miška, Andrej a Dan. Jana Omová v den D figurovala v roli fotografky a morální podpory, jinak také vynikající kuchařky, lékařky a “opravovačky” potrhaných dresů.

15. 6. 2008 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU