Zatím poslední kolo jarní ligy bylo bohužel spíše zimní – ve znamení stálého sněžení, souvislé sněhové pokrývky a teplotách okolo nuly. To sice na jednu stranu usnadnilo orientaci na postupech, na druhou zase ztěžovalo běh. Každopádně dohledat si kontroly musel každý sám, tam ani stopy nepomohly 😉

Tratě byly fyzicky i mapově trochu náročnější a i když se zdály krátké, díky většímu převýšení se pobyt v lese protáhl. A ani účast reprezentantů nepomohla dostat se na dlouhé trati pod 8 minut na 1 km. Jak napověděly hodinky nejlepších, nastoupalo se okolo 300 metrů výškových…

Běželo se s SI, v lese na zajímavějších postupech bylo pár krabiček. Bohužel někteří na ně zapomněli, tak jsou MP, ale v mezičasech je i cílový čas pro porovnání. Zde jsou výsledky a mezičasy. (Bohužel chvíli nefungovalo vyčítání a tak někteří chybí, např. Šarka 66:22 a Kryštof 57:11 na dlouhé. Omlouvám se – dnes bylo obtížné udržet tablet v suchu…)

Velký dík patří druhému turnovskému oddílu, který nám zapůjčil pro závod svou mapu, takže jsme se mohli podívat do blízkého, ale ne tolik známého terénu.

Rozbor zajímavých úseků

Na krátké i dlouhé trati čekal na všechny jeden dlouhý postup, který nabízel minimálně 4 varianty. Jak lze vyčíst z mezičasů, nakonec byly nejrychlejší obíhačky. Při závodě nadělil obíhající Šulda téměř minutu svým překvapeným soupeřům. Při zakreslování tohoto postupu mi k tomu kluci řekli:

Dave: “nijak moc jsem neuvažoval nad dalšími možnostmi, pravá varianta mi přišla krátká a skluzná (ten první svah nahoru mi nepřišel tak hrozný). U té levé Šuldovi jsem si říkal, že je delší a ještě se tam stejně v nejvýchodnějším bodě postupu začne stoupat, ale zřejmě to pěkně roztočil na té velké příjemně klesající cestě :). Bohužel jsem udělal 20 s chybu na dohledávce… ”

Vojta: “Já jsem šel koncovku stejně jako Dejv, ale bez chyby v dohledávce.. zřejmě jsem tedy měl o něco nižší tempo 🙂
Každopádně jsem zvolil pravou variantu, protože se mi zdála kratší a možnost na začátku vystoupat kopec šikmo a ušetřit si trochu sil, mi připadala lákavá.”

Šulda: “Na obíhačce bylo nejméně vrstevnic a z velké části po cestách, tak jsem šel okolo. Ještě jsem si říkal, že bych od rybníka šel přes hrad, ale když jsem viděl ten kopec, raději jsem zůstal u původní myšlenky ;)”

Jako stavitel jsem počítal ještě s postupem přímo zleva (přes nápis Vojta úvozem kolem hradu, o tom uvažoval Šulda) a pak obíhačku zprava. Tu šel Kuba Oma za 9:05 a já v rámci sbírání jsem ji pro vás naplno proběhl s čipem 😉 – nicméně neměl jsem před tím 20 minut úvodu trati, byl odpočatý a znalý trati. Je pravděpodobné, že by tam eliťáci zaběhli nejrychlejší čas a že toto byla opravdu nejrychlejší varianta… (někdo to může za sucha vyzkoušet 🙂 )

Ale není obíhání jako obíhání, jak se na sběrku přesvědčil Šulda 😉 . Na poslední kontrolu byl druhý dlouhý postup, kde se dalo údolí oběhnout po hrázi rybníka. Údolí však nebylo tak hluboké, takže  delší postup znamenal i delší čas, jak lze vidět z mezičasů.

Celá trať je pak zde:

 

 

V případě zájmu o proběhnutí rád pošlu trať v PDF, stačí si napsat na pzemlik@volny.cz.

Všem co i přes drsnější počasí dorazili díky za účast, ti co to vzdali a nedorazili dluží 10,- oddílu za vytištěnou mapu 😉

Mějte se fajn!

Gob

 

 

 

 

 

 

29. 2. 2020 | Pavel Žemlík
PARTNEŘI ODDÍLU