Střítež 9. 10. 2011 – Orientační běžci z OOB TJ Turnov jsou oficiálně nejlepším klubem v České republice pro rok 2011. Turnovský tým ve složení Martin Baier, Lucie Krafková, Petr Fodor, Iva Rufferová, Pavel Hradec, Michaela Gomzyk-Omová a Tomáš Dlabaja suverénně ovládl prestižní Mistrovství České republiky klubů, které se běželo v neděli 9. Října 2011 ve Stříteži na Mohelnicku.

Na prvních úsecích se ve vedení střídaly týmy Šumperka a Hradce Králové, ovšem po čtvrtém úseku se definitivně usadil na čele turnovský A tým a postupně zvyšoval své vedení. Nakonec zvítězil naprosto suverénně s náskokem větším než osm minut, což se určitě zařadí mezi nejvýraznější vítězství historie klubových šampionátů. Zisk premiérového titulu mezi dospělou elitou je pro turnovský orientační běh tím nejlepším vyvrcholením oslav třiceti let existence místního klubu a tím nejlepším možným zahájením další éry.

První titul z MČR klubů v kategorii dospělých v historii vybojoval tým v roce 2011.

Obrovský nedělní úspěch navíc podtrhla i bronzová medaile týmu mladých nadějí turnovského OB v kategorii dorostu do 18 let, kterou získal ambiciózní tým ve složení Michal Rychlý, Nikola Kochová, Patrik Horák, Anna Štičková, Adam Chloupek, Petra Pavlovcová a Vít Zakouřil.

Nedělnímu mistrovskému klání ještě předcházelo neméně prestižní sobotní Mistrovství České republiky tříčlenných štafet. Zde OOB TJ Turnov zaznamenal další nebývalý historický úspěch! V hlavních kategoriích MČR získal tým stříbrné medaile v kategorii mužů, zásluhou týmu Baier, Fodor, Dlabaja, navíc úspěch podtrhl pěkným 14. místem i druhý tým ve složení Wolf, Oma, Hradec. Další stříbro přidaly i turnovské ženy ve složení Krafková, Rufferová, Gomzyk-Omová. Dvě medaile vybojovali i dorostenci. Dorostenky Kochová, Štičková, Pavlovcová završily sobotní stříbrný hattrick a dorostenci (Rychlý, Zakouřil, Chloupek), potom přidaly bronz. Turnovské medailové žně navíc obohatila i další stříbrná medaile v kategorii veteránů (Stárek, Provazník, Hudský).

Víkendové úspěchy katapultovaly turnovský oddíl na čelní místa i všech dlouhodobých soutěží vypsaných Českým svazem orientačních sportů, takže malý klub z malého malebného města v srdci Českého ráje už nepatří pouze do širší skupiny favoritů českého orientačního běhu, ale po této sezoně se definitivně usadil na samé špici, tak doufejme, že se všechny turnovké hvězdy podaří udržet a naopak ještě navýšit kvalitu místního klubu a úspěšně navázat i v dalších sezonách.

Stránka MČR klubů a štafet s výsledky: http://www.ksu.cz/mcr2011/

10. 10. 2011 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU