V pátek 4. září 2020 otevře své brány hrad Frýdštejn, a tak využívám příležitosti a zvu vás po pěti letech opět na Sprint hradem. Tentokrát to bude opravdu jen krátký sprintík hlavně skrz členitou zříceninu hradu Frýdštejn a okolní skalní výchozy. Vítězné časy tak snad nebudou skoro 40 minut jako minule, ale spíše těch 15-20 minut. Připraveny budou 3 zážitkové tratě, všechny na hradě:

Čas: Start bude možný cca od 16:45 do 17:45 na krabičku (pak naváže jiná akce a tma je už brzy)

Ražení: SportIdent

Mapa: Hrad Frýdštejn, 1:2500, ekv. 2,5m, revize 2020

Mapa je v mapovém klíči ISSprOM 2019, mírně upravena pro potřeby sprintu hradem. Mapa se snaží zobrazovat hned několik výškových úrovní, což je vždy problematické, viz. ukázka ze staré mapy. Světle šedá (canopy / zastřešení) zobrazuje průchozí budovu, přístřešek či síň / jeskyni, kam se dá vstoupit, někdy zvýrazněno i černými tečkami pro tunel / podzemní prostor. Tmavě šedá zobrazuje nepřekonatelnou budovu. Střední šedá na ukázce pak holou skálu či skalní plotnu.

Parkování: parkoviště pod hradem (v sezóně se tam někdy vybírá parkovné)

Centrum: Prostranství před hradem, viz. plánek. Příchod po turistické značce kolem kapličky! V centru nejsou kryté prostory, v případě deště si nechte věci v autech.

Přihlášky: v přihláškovém systému do středy 2.9.! Na mapy navíc nespoléhejte.

BOTY BEZ HŘEBŮ!

Akce je primárně určena pro členy OOB Turnov. Zájemci mimo oddíl se účastnit mohou, pokud nebude přetlak a za drobný poplatek za mapu (30,- Kč). Jedná se o měřený trénink, běží se na vlastní nebezpečí, v terénu je plno opravdu vysokých skal, srázů, prudkých schodů, buďte opatrní!

Nevíte co je sprint hradem? Mrknětě na video z roku 2015:

Těším se na vaší účast.

Dan

 

 

30. 8. 2020 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU