Se značným zpožděním se od září opět rozběhla sezóna hlavních závodů v orientačním běhu. A to rovnou zostra dvěma sprintovými MČR. Dopoledne se běželo MČR ve sprintu v Hradci Králové, odpoledne pak MČR sprintových štafet v Pardubicích. Dařilo se hlavně našim dorostencům. Štěpán Waldhauser vybojoval individuální bronz v H16. Odpoledne pak byl i členem vítězné smíšené štafety dorostu, která celý šampionát mezi dorostenci ovládla a vybojovala pro Turnov zlatou medaili!

Foto: Petr Kadeřávek

Ranní závod ve sprintu provedl závodníky krásným bludištěm teras ve svazích pod historickým centrem a areálem univerzity, kde byl i cíl. Krom bronzového Štěpána v H16 se do TOP15 v dorostu vešli ještě 5. Lea Martanová v D16, 9. Elin Martanová v D18, 8. Róza Vejražková a 15. Bára Matějková v D20 a 14. Kryštof Hájek v H18. Ale i ostatní mladí zaznamenali pěkné výsledky, pro mnoho z nich to navíc byla premiéra na MČR. Želízka v ohni jsme měli i v hlavních kategoriích dospělých. Zatímco žádné turnovské ženy se do hlavního závodu nekvalifikovaly, mezi muži jsme měli ve startovce čtyři závodníky. Nejlépe se s náročnou technickou tratí popasoval Jan Schulhof, který skončil na 24. místě (30. Daniel Wolf, 36. Martin Luštický).

Foto: Petr Kadeřávek

Odpoledne se celý kolotoč přesunul na sever Pardubic, místní část Ohrazenice, kde bylo připraveno Mistrovství Republiky smíšených sprintových štafet. Ve dvou kategoriích – dorost do 18 let a dospělí se běží vždy ve čtyřčlenných štafetách (2 ženy, 2 muži). Velmi se nám dařilo v dorostu, kde si štafeta ve složení Elin Martanová, Štěpán Waldhauser, Kryštof Hájek a Jana Pekařová po dramatickém finiši doběhla pro historické zlato! Jana Pekařová ukázala skvělou fyzickou připravenost a výborným závěrem dostala turnovskou štafetu na nejvyšší stupínek. Srdnatě bojovala i druhá štafeta dorostu složená z mladých nadějí (Martanová L., Hoetzel, Nejezchleb, Matyášová), kde to pro většinu byla velká premiéra a kteří skončili na 30. místě.

Foto: Daniel Wolf

Foto: Daniel Wolf

Velké drama nabídl závod i v kategorii dospělých, kde jsme nasadili hned čtyři štafety. První štafeta (Šárka Sokolářová, Jan Schulhof, Jeroným Kamenický, Róza Vejražková) běžela skvěle a Róza vyhrála těsný finiš o 6. místo. Bohužel ale po vyčtení čipů se ukázalo, že na 3. úseku došlo k vynechání kontroly a štafeta tak byla diskvalifikována. Pozici nejlepší turnovské štafety tak převzal „B-tým“ ve složení Lucie Luštická, Martin Luštický, Kryštof Karatsiolis a Markéta Poluprutská, který finišoval na 15. místě. „C“ štafeta (Matějková, Wolf D., Thoř, Thořová) skončila 20. a „D“ štafeta (Vlčková, Zabořil, Bičík, Paříková) 28.

Gratulujeme k pěkným výkonům a pokračujeme za dva týdny na Vysočině na MČR na klasické trati.

Dan

7. 9. 2020 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU