V sobotu 19. září se konalo u přehrady Vír u Bystřice nad Pernštejnem druhé letošní individuální mistrovství ČR. Tentokrát na královské distanci, na klasické trati. Běželo se bez kvalifikace, pouze jednokolově a rovnou o medaile. Závod tak byl početně omezen pouze pro ty nejlepší. A Turnováci byli opět vidět!

Bára Matějková, 3. v D20. Foto: Petr Klimpl

 

Jana Pekařová bronzová v D18. Foto: Petr Klimpl

 

Velmi dobře připraveni odjeli na MČR na klasické trati zejména mladí závodníci, kteří přivezli ve všech kategoriích krásné výsledky korunované ziskem dvou bronzových medailí zásluhou Jany Pekařové ve starších dorostenkách a Báry Matějkové v juniorkách.  Vteřina chyběla k medaili Lee Martanové, která skončila 4. v mladších dorostenkách. A ani další od ní nebyli tak daleko. Ve  fyzicky těžkém závodě nikdo nezklamal a všichni dokončili a potvrdili trend vzestupné výkonnosti. Uznání všem!

D16 – 4. Lea Martanová, 10. Judita Melanová, 37. Bára Novotná

D18 – 3. Jana Pekařová, 10. Elin Martanová

D20 – 3. Barbora Matějková, 8. Róza Vejražková

D21 – 34. Iva Rufferová

H16 – 8. Štěpán Waldhauser, 12. Hugo Hoetzel, 25. Vojta Nejezchleb

H18 – 8. Kryštof Hájek

H20 – 18. Vojta Zabořil

H21 – 22. Jan Schulhof,  34. Tomáš Thoř, 37. Jeroným Kamenický

V neděli se na stejném místě běžela i Veteraniáda ČR na klasické trati, které se také zúčastnilo několik Turnováků a to neméně úspěšně. Martin Váňa vybojoval pomyslné stříbro v H35 a Miroslav Folprecht skončil také druhý v H65.

 

19. 9. 2020 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU