Výběr Ještědské oblasti po dramatickém průběhu štafetového závodu zvítězil na Mistrovství ČR oblastních výběrů žactva, které připravili pořadatelé z OK99 Hradec Králové tuto sobotu ve Vysoké nad Labem. Osmičlenné smíšené družstvo tvořilo turnovské jádro ve složení Prokop Tomášek, Franta Lamač, Anička Zabořilová, Matilda Tomášková a Matěj Kutek, kteří spolu se závodníky z Nového Boru a Liberce skvělým výkonem porazili výběr Prahy a Vysočiny, kdy se o vítězi rozhodovalo de facto až na posledním úseku. Další družstva s našimi závodníky skončila na 8. a 9. místě.

Letos se mistrovský závod konal poprvé samostatně a nebyl součástí dospěláckého Mistrovství klubů. Závod tak měl komorní atmosféru, kdy se sjelo 36 štafet (tzn. 288 závodníků) a cca 70 trenérů. Díky komentování Petra Klimpla měl závod dobrou atmosféru a žáci si to náležitě užili.

Forma pořádání osamoceného závodu snad bude ještě předmětem diskuze. Kromě otázky ekonomické udržitelnosti a s tím spojeného zájmu pořadatelů o pořádání přítomní dospělí vesměs litovali, že se nemají možnost podívat do lesa a trochu si připadali jako na dětském fotbalovém turnaji – tzn. přivézt a odvézt děti a trochu zafandit.

 

18. 9. 2021 | Pavel Žemlík
PARTNEŘI ODDÍLU