Poslední letošní celostátní závody se konaly třetí říjnový víkend u Plzně. Nejprve v sobotu MČR v nočním OB a poté v neděli poslední závod Českého poháru, Žebříčku A a Žebříčku B Čechy-západ. A Turnovákům se dařilo náramně. Z nočního MČR putuje do Turnova hned šest medailí, z toho tři zlaté. A je to tedy jedno z nejúspěšnějších MČR pro náš oddíl vůbec. Jen pro srovnání, šest medailí z MČR naši závodníci vyběhli loni za celou sezónu.

Noční MČR není sice možná tak prestižní, jako krátká nebo klasika, ale má svoje neopakovatelné kouzlo a letos bylo i díky terénu opravdu pěkné a náročné. V hlavních kategoriích sice chyběli z různých důvodů někteří reprezentanti, ale o to větší byla šance na dobrý výsledek. A tu skvěle využila Šárka Sokolářová v ženách, když parádním výkonem nedala soupeřkám šanci a vybojovala zlatou medaili. Po bronzu ženské štafety z minulého týdne je to tedy letos druhá medaile v hlavní elitní kategorii a první individuální od roku 2018, kdy vybojovala Míša Omová stříbro na krátké trati.

V mužích běžel nejlépe Kuba Dragowski, když finišoval na 18. místě, Jan Schulhof po skvělém začátku rozbil při pádu buzolu a dokončil na 26. místě.

Zlato v kategorii žen pro Šárku Sokolářovou. (Foto: Dan Wolf)

Dařilo se i v mladších dorostenkách, kde se opět na bednu postavily Míša Novotná s Leou Martanovou a to na stupínky nejvyšší, tedy zlatý a stříbrný, navíc TOP10 uzavírala Judita Mellanová. A zahanbit se dvojnásobnou účastí na stupních se nenechaly ani juniorky. Bára Matějková vybojovala stříbro a Elin Martanová bronz, devátá skončila Terka Chrástová. V D18 na hezkém 15. místě doběhla Štěpánka Hudská.

Zlatá Míša a stříbrná Lea v D16. (Foto: Pavel Žemlík)

V juniorkách stříbrná Bára a bronzová Elin. (Foto: Pavel Žemlík)

Pánský prapor držel Lukáš Richtr, kterému “domácí” les naprosto perfektně sedl a vybojoval zlatou medaili. Osmý v juniorech doběhl Kryštof Hájek. V H18 Štěpán Waldhauser skončil na 12. místě a v H16 Hugo Hoetzel na 16.

Lukáš Richtr se zaskvěl mistrovským titulem v kategorii juniorů. (Foto: Pavel Žemlík)

Paralelně s MČR probíhala i Veteraniáda v nočním OB. Tam jsme získali dvě podiová umístění zásluhou Pavla Žemlíka (2. v H50) a Roberta Dragowského (3. v H60).

Pavel Žemlík skončil druhý v H50. (Foto: Šárka Sokolářová)

Druhý den se ve stejném terénu, ale ze severu vrchu Krkavec, kde to bylo ještě výrazně členitější a náročnější konal poslední závod Českého poháru, Žebříčku A a Žebříčku B Čechy-západ. A Turnováci byli opět vidět na bedně. V D16A zvítězila Lea Martanová (4. Míša Novotná), v D18B druhá Štěpánka Hudská a v juniorech se rozloučil se sezónou vítězně Kryštof Hájek.

V hlavních elitních kategoriích se do TOP10 dostali v ženách 7. Iva Rufferová a 9. Šárka Sokolářová a v mužích 9. Daniel Wolf.

Kryštof Hájek a vítězné loučení se sezónou ve finálovém závodě ŽA. (Foto: Pavel Žemlík)

18. 10. 2021 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU