Loni Mistrovství ČR v nočním orienťáku sezónu netradičně uzavřelo v říjnu, letos jí už opět tradičně zahájilo. První mistrovský závod sezóny uspořádal klub USK Praha ve Struhařově. Závodníky přivítalo řádné aprílové počasí, sněhové přeháňky střídalo sluníčko, večer padla slušná zima. Tmavý les rozčísly čelovky více jak pěti stovek závodníků, které čekal náročný terén plný záludných kontrol v hustnících a kamenech.

Stříbrnou medaili si nakonec odvezla z kategorie dorostenek D18 Míša Novotná, bronzovou plackou pak v elitní pánské kategorii překvapil Daniel Wolf. K tomu přidal stříbrnou medaili v H50 Pavel Žemlík ve Veteraniádě ČR. Dále Turnováci přidali hned několik velmi pěkných umístění v TOP10.

 

 

 

Daniel Wolf se raduje z překvapivé bronzové medaile na MČR v nočním OB.

 

Míša Novotná na stříbrném stupínku v kategorii starších dorostenek D18, gratulujeme!

V neděli, ve stejném lesním komplexu, jen jižněji, následoval první závod Českého poháru a Žebříčku A na krátké trati. Počasí vskutku aprílové, a tak paprsky slunce střídalo mnohdy husté sněžení. Únava po náročném nočním závodě na mnohé dolehla, ale ani tentokrát se turnovští o-běžci výsledkově neztratili. První místo pro sebe získala v D18 Míša Novotná, druhé místo v H20 Kryštof Hájek a kuriózní dělené druhé místo v dámské elitě D21E Barbora Matějková.

Celostátní sezóna pokračuje po Velikonocích Českým pohárem ve sprintu a Českým pohárem štafet v NMNM.

Výsledky MČR v nočním OB 2022

Výsledky 1. závodu Českého poháru a ŽA, 10.4.2022

 

Standa, doplnil Dan

12. 4. 2022 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU