Česká Kanada hostila o uplynulém víkendu další dva závody Žebříku B, na které zavítala i naše 22 členná výprava. Pořadatelé z Jindřichova Hradce připravili pěkné tratě v krásných lesích posetých žulovými kameny a balvany. Díky vyšší nadmořské výšce (500-600 m) bylo i přes vedro běhatelně a závody měly téměř prázdninovou atmosféru. Pořadatel totiž umožnil v centru závodů, které bylo v dětském letním táboře u Kunějovských samot, stanovaní a tak jsme si užili letní radovánky včetně koupání v okolních rybnících.

Výsledkově se nám tentokrát tolik nedařilo, v sobotní klasice vyhrál Fanda Zakouřil H10, na bednu se postavil i Prokop v H16 na 2. místě. Tradičně úspěšní byli veteráni, v H50 – 3. Aleš, H45 1. Gob, 2. Tomík.

V neděli byla krátká, kde opět vyhrál Fanda Zakouřil H10 a na neděli přicestující Šárka skončila v ženách 3. Ostatní už se na stupně nepodívali i proto, že mladší veteráni se přesunuli do H21 😉.

Kompletní výsledky:

sobota: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=5551&club=TUR

neděle: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=5553&club=TUR

 

Závody skončila také jarní část Žebříčku B Čechy, ve kterém se část závodníků snaží vyběhnout licenci A, aby mohla jezdit na ŽA a startovat na mistrovstvích. Teď na jaře měl žebříček 4 závody a na podzim nás čekají ještě další 2. V průběžném pořadí (počítány 3 závody ze 4) se na místech okolo zisku A licence zatím pohybují:

D14 – 4. Matilda (A bere prvních 20)

D18 – 8. Bára N. (A bere 5)

H14 – 12. Eda, 18. Fanda L. (A bere 16)

H16 – 9. Tomík (A bere 8)

Samozřejmě dva podzimní závody s pořadím ještě zamíchají, takže zatím nikdo nemá licenci jistou a ti, komu se zatím nedařilo, mají samozřejmě šanci vše vylepšit!

Průběžné pořadí zde: https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=6933

Fanda v H10C, foto Tomík Z.

Prokop v H16B, foto Gob

Šárka v D21B, foto Tomík Z.

20. 6. 2022 | Pavel Žemlík
PARTNEŘI ODDÍLU