Poslední zářijový víkend se uskutečnil v Jablonci nad Nisou letošní závěrečný domácí šampionát. Mistrovství ČR štafet a velmi prestižní MČR klubů. Dorostenci ve složení Jan Pavlovec, Filip Wolf a Patrik Horák se stali mistry ČR štafet! V nedělním MČR klubů ovládli turnovští borci obě mistrovské kategorie dorostu i dospělých a OOB TJ Turnov se tak opět po dvou letech vrátil na absolutní špici mezi českými orientačními kluby!

Titul v dorostu vybojoval tým ve složení Filip Wolf, Alenka Linková, Markus Grätsch, Lída Hudská, Patrik Horák, Dorothea Müller a Jan Pavlovec. Stalo se tak podruhé v historii po 21 letech! Kdy ještě za ČSFR vybojoval titul dorostenecký tým kolem bratrů Zakouřilů.

V dospělých jsme se také nepohybovali od začátku na čelních místech, ale výborné výkony našich borců na závěrečných úsecích a skvělý finiš Tomáše Dlabaji znamenal po dvou letech návrat turnovského OB na absolutní vrchol! Předchozí úseky běželi Martin Baier, Lucka Krafková, Dan Wolf, Ivča Rufferová, Pavel Hradec a Míša Omová.

Dvě nedělní zlata, byla odplatou za smolné sobotní MČR štafet, kde jsme v hlavních kategoriích obsadili v mužích (Baier, Hradec, Dlabaja) i v ženách (Krafková, Rufferová, Omová) nepopulární čtvrté místa. O sobotní radost se tak postarali především dorostenci (Wolf, Pavlovec, Horák), kteří vybojovali mistrovský titul a pak i jedna z našich veteránských štafet (Provazník, Stárek, Folprecht), která skončila ve své kategorii třetí!

Veliké gratulace za předvedené výkony! Turnov je lesa páán..

Fotky, další články, videa a reportáže budou následovat.

Stránka závodu s výsledky a mapami, Danova mapa

Foto: Petr Hostaš, ŽokejKade štafety, Kade družstva 1

Videa: Bezprostřední spontánní zachycení situace

Články: OB.cz, deník.czNaše Pojizeří, Turnovskovakci, MiškaOlaf,

30. 9. 2013 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU