MČR štafet a klubů, to je tradiční vrchol celostátní sezóny orientačních běžců. A turnovské modré barvy byly opět hodně vidět!

V sobotním MČR štafet si štafeta dorostenek (Elin Martanová, Anička Kochová, Jana Pekařová) doběhla pro bronzové medaile! Druhá štafeta navíc skončila na pěkném 12. místě. Nejlepší štafeta mužů doběhla 12., žen 14. a dorostenci skončili 11. Dařilo se i „veteránům“ v H105, kde si štafeta Oma, Baier, Dlabaja vyběhla krásné 3. místo a ve starší kategorii H135 skončili muži čtvrtí.

Nedělní MČR klubů skvěle rozběhli dorostenci (Zabořil, Martanová, Hájek, Kochová, Štrégl, Pekařová, Mellan) a dlouho se pohybovali v boji o medaili, nakonec skončili pátí, což je krásný výsledek. Dospělí bojovali o umístění v první desítce, což se nakonec povedlo „A týmu“ (Wolf D., Rufferová, Schulhof, Sokolářová, Luštický, Luštická, Wolf F.), když skončil 10. Super je i 12. místo „Béčka“. Pomyslný bronz vybojovali veteráni DH225 (Drahoňovský, Linková, Zakouřil, Heřmánková, Baier).

A k tomu ještě stříbrné medaile vybojovali žáci výběru Ještědské oblasti v MČR oblastních výběrů žactva – z našeho klubu reprezentoval ve stříbrném týmu Hugo Hoetzel a hostující Lea Martanová. Navíc „béčko“ JO skončilo 4., tam běželi Judita Mellanová a Tomík Drahoňovský.

Gratulujeme všem k super výkonům!

20. 10. 2019 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU