Orienťácké mistrovství světa se do České republiky vrací po dlouhých 13 letech. V roce 2008 orientační běžci zaplavili centrum Olomouce a v arénách vytvořili skvělou kulisu, kterou si čeští reprezentanti vybavují dodnes. „Nejsilnějším momentem při štafetách byla určitě obrovská podpora od fanoušků, kteří vytvořili dechberoucí atmosféru. Cítil jsme se stejně jako když jsme o čtyři roky později vybojovali zlato,“ vzpomíná finišmen české štafety Tomáš Dlabaja, který bude letošní mistrovství světa prožívat v roli komentátora přímých přenosů České televize.

A jak ho budete prožívat vy?
Doba je taková, jaká je, a vzhledem k nejistotě ohledně vývoje situace jsme byli nuceni zrušit doprovodné závody WOC Tour, kterých se řada z vás chtěla zúčastnit. I tak tu po všech jednáních nakonec je příležitost vidět ty nejlepší světové závodníky na vlastní oči. Přijeďte do arén jako diváci! Fanděte, oslavujte, povzbuzujte a vytvořte současné generaci závodníků atmosféru, na kterou nezapomenou! Vždyť naposledy viděli na světových závodech diváky v arénách v roce 2019…

Ano, závody nejsou přímo u Turnova, ale blíž to na MS už nejspíš nikdy mít nebudeme. Je potřeba koupit si vstupenku, ale zase pak už nebudete platit parkovné. Při vstupu je potřeba se prokázat negativním testem, očkováním nebo proděláním covidu. Ale na to jsme si za poslední dobu (bohužel) už tak nějak zvykli.

Kam dorazit?

Sobota 3. července Terezín Sprint
Neděle 4. července Doksy Sprintové štafety
Úterý 6. července Smržovka Middle
Čtvrtek 8. července Heřmánky (Dubá) Štafety
Pátek 9. července Heřmánky (Dubá) Long

Vstupenky zakoupíte na Ticketportal. Do vyčerpání kapacity dané epidemickými podmínkami budou pak k dispozici i na místě. Kompletní informace pro diváky včetně nabídky doprovodných akcí najdete na webu MS.

Turnov je jedním z pořádajících oddílů MS. Do jeho příprav se již zapojilo nebo příští týden zapojí na 50 členů našeho oddílu v čele se sportovním ředitelem celé akci Danem Wolfem.

Těšíme se na viděnou v arénách!

26. 6. 2021 | Tereza Vlčková
PARTNEŘI ODDÍLU