Po několika dlouhých letech měl OOB TJ Turnov opět svého zástupce na Juniorském mistrovství světa. A to zásluhou Lukáše Richtra, který k nám přestoupil na letošní sezónu z Plzně. JMS se konalo opět po roční koronavirové pauze, a to netradičně v září. Navíc po dlouhé době se běželo mimo Evropu, i když jen kousek. JMS hostilo turecké město Gebze, kousek od Istanbulu.

Závody začaly 5. září sprintem v Izmitu, kde Lukáš vybojoval 41. místo. Více se mu ale dařilo v lese. Dobře zvládl kvalifikaci na krátké trati, kde si 8. místem zajistil účast ve finále. To se běželo následující den a Lukáš doběhl na 28. místě, jako nejlepší z českých juniorů. Na kopcovité klasické trati se Lukášovi tolik nedařilo (63. místo), ale přesto byl nominován do první české štafety, kde běžel poslední úsek. Tam vytáhl českou štafetu (Chaloupský, Gajda, Richtr) z 10. na 7. místo, tedy těsně za velkou bednu.

Lukáš na krátké trati JMS 2021, kde zaznamenal svůj nejlepší individuální výsledek. (Foto: Zeynep Yalcin / jwoc2021.org)

JMS bylo pro Česko úspěšné zejména zásluhou juniorek, kdy Lucie Semíková vybojovala stříbro na klasické trati a štafeta juniorek (Dittrichová, Semíková, Mulíčková) si doběhla pro bronzovou medaili.

Lukášovi i všem ostatním gratulujeme k výsledkům a děkujeme za dobrou reprezentaci na vrcholné akci.

Výsledky / Web JMS

14. 9. 2021 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU