O víkendu skončily také dlouhodobé soutěže. Tedy Manufaktura Český pohár, Inov-8 Cup Žebříček A a také Žebříček B Čechy-západ.

Český pohár je vrcholnou dlouhodobou soutěží v elitě. Nejlepší turnovské závodnice skončily ve třetí desítce: 20. Šárka Sokolářová, 23. Iva Rufferová, 28. Patricia Nieke, 32. Michaela Omová. Nejlepším z našich mužů byl také 20. Jan Schulhof (29. Daniel Wolf, 30. Jeroným Kamenický, 38. Filip Wolf, 39. Martin Luštický a další).

Výrazně více se nám dařilo v nejvyšší celostátní soutěži dorostu a juniorů, tedy v Inov-8 Cupu Žebříčku A. Na celkové stupně vítězů se dostali v mladších dorostenkách D16 druhá Lea Martanová a třetí Míša Novotná (14. Judita Mellanová). V juniorkách se turnovská čtveřice seřadila těsně za podiem v pořadí: 4. Jana Pekařová, 5. Elin Martanová, 6. Bára Matějková, 7. Róza Vejražková. V H16 Hugo Hoetzel zakončil sezónu na 13. místě a v H18 Štěpán Waldhauser na 26. Juniorům kraloval v celkovém hodnocení Lukáš Richtr, Kryštof Hájek se prosadil na 6. místo a Vojta Zabořil skončil 24. Všichni tito závodníci si s přehledem udrželi licenci A pro příští rok nebo vyběhli licenci vyšší.

Lukáš Richtr ovládl celkové pořadí INOV-8 Cupu Žebříčku A v kategorii juniorů. (Foto: Pavel Žemlík)

 

Druhá Lea a třetí Míša v celkovém pořadí INOV-8 Cupu Žebříčku A v kategorii D16. (Foto: Pavel Žemlík)

V Žebříčku B Čechy-západ, tedy druhé nejvyšší dlouhodobé soutěží dorostu a juniorů jde především o zisk A licence, která opravňuje v další sezóně ke startu mezi “elitou”. A těch se podařilo získat opravdu hodně. Tady je přehled:

D14 – Daniela Houžvičková

H14 – Prokop Tomášek

D16 – Kateřina Lamačová

H16 – Vojta Nejezchleb a Petr Heřmánek

D18 – Štěpánka Hudská

D20 – Lenka Šritrová

18. 10. 2021 | Daniel Wolf
PARTNEŘI ODDÍLU