Je za námi sezóna 2023, ve které se nám opět dařilo a turnovské barvy byly vidět. Kvalitních výkonů našich závodníků si všimli i reprezentační trenéři a ve složení repretýmů na rok 2024 jich najdeme hned 8.

V dospělé reprezentaci začneme u žen, kde máme stejně jako v roce 2023 dvě zástupkyně v týmu Naděje – tj. širším reprezentačním družstvu. Jana Pekařová umístěním na MČR potvrdila své sprinterské kvality, především 2. místo na knock-out sprintu (ten měl letos svou českou mistrovskou premiéru) a 5. místo na MČR ve sprintu ji pro sprintové disciplíny řadí dokonce do hlavního týmu reprezentace. Nicméně Jana umí i klasiku, kde o sobě dala vědět 7. místem.

Další reprezetační Nadějí je Bára Matějková, která stejně jako Jana patří pro sprintové disciplíny řadí do hlavního týmu reprezentace. Řekla si o to 2. místem na MČR v nočním a 7. místem na MČR ve sprintu. Bára tak vystřídala Šárku Sokolářovou, která z Nadějí 2023 spadla mezi sledované, odkud se ale jistě v další sezóně vrátí zpět minimálně do Nadějí. Své kvality letos potvrdila 5. místem na MČR v nočním.

Naše další Naděje najdeme mezi muži, kde se spolu na soupisce nově objevili Matyáš Štrégl a Kryštof Hájek. Ač nedávno ještě junioři, zvládají přechod mezi dospělé skvěle.

Že to výše uvedeným 4 turnovákům zařazeným do Nadějí solidně běhá dokazuje jejich umístění Mistrovství ČR sprintových štafet, kde ve složení Bára, Matyáš, Kryštof a Jana skončili na 5. místě, kdy to od medaile nebylo daleko a v dalších letech můžeme doufat v ještě lepší umístění.

Složení reprezentace dospělých pro sezónu 2024

Mezi juniorskou reprezentací najdeme další turnovské zástupce. Míša Novotná v D18 vybojovala tři individuální stříbrné medaile z MČR ve sprintu, na krátké i klasické trati. Další naší zástupkyní je Lea Martanová, která získala v D18 zlato na MČR v nočním a spolu s Míšou a Kristýnou Matyášovou potřetí obhájili vítězství v dorosteneckých štafetách.

Dalším zástupcem je pak Prokop Tomášek, ač věkem zatím starší dorostenec, patří mezi sledované juniorského mančaftu. Dal o sobě vědět 2. místem na klasice v H16.

Výše uvedení pak společně v dorostu vyhráli MČR sprintových štafet ve složení Lea, Hugo Hoetzel, Prokop a  Míša.

Složení juniorské reprezentace v OB pro rok 2024

Držíme všem našim nadějím palce do další sezóny a těšíme se na další úspěchy celého turnovského týmu!

Kryštof Hájek (foto Petr Kadeřávek)

Matyáš Štrégl (foto Petr Kadeřávek)

Jana Pekařová (foto Petr Kadeřávek)

Bára Matějová (foto Petr Kadeřávek)

Kristýna Matyášová, Míša Novotná a Lea Martanová (foto Petr Kadeřávek)

 

Prokop Tomášek

 

 

 

 

 

 

12. 11. 2023 | Pavel Žemlík
PARTNEŘI ODDÍLU