Uplynulý víkend jsme se vypravili na první domácí důležité závody a to do daleké Ostravy na sobotní Mistrovství ČR v nočním OB a nedělní žebříček A.

Oba závody se konaly v Petřvaldu v meziměstském lesíku. Terén byl vcelku zajímavý, listnatý les s mnoha členitými údolíčky, doplněný o stávající i bývalé železniční vlečky, po kterých bylo možné běhat. Pro noční byl tento les přiměřeně náročný, pro denní nedělní závod šlo spíše o jednodušší tratě.

Na závody jsme se vypravili po skupinách – první dodávka půjčená od města Turnov již v sobotu po obědě, abychom se stihli ubytovat a připravit na noční závod, druhá dodávka – Sváťa – vyrážela až v neděli ráno, protože na sobotní noc vyšla prodloužená v tanečních a tu si holky nechtěly nechat ujít. Třetí skupina dorazila ze Slovenska v sobotu.

Sobotní noční mistrovství bylo jako všechny noční závody orientačně náročné. Turnovským se bohužel příliš nedařilo a největší pozitivum tak nakonec byly vyběhnuté licence A na příští sezonu hned na prvním MČR. Do desítky se probojoval pouze Prokop na 6. místě H18, Waldy skončil 10. v juniorech. Oba jistě chtěli více… Pěkná místa dále obsadily v juniorkách Bára 11. a v ženách Barys 13., které se bohužel nepovedlo navázat loňské 3. místo. Jáchym s Edou v H16 skočili na 11. a 12. místě, kdy si prvně jmenovaný nenechal ujít příležitost a využil Erikova vláčku. V H18 byl Syri 13. a v mužích velmi solidně zaběhl Chupčo na 11. místě.  Medaile tak přivezli pouze veteráni – Šurgy v H40 zvítězil a Gob v H50 tradičně 2. Kompletní výsledky na ORIS.

Nedělní krátká trať již byla pro naše barvy úspěšnější. Závod byl v dospělých vypsán jako WRE (World Ranking Event) a skvělým 3. místem v hlavní ženské kategorii W21E o sobě opět dala vědět Barys. Janička pak skončila na velmi dobrém 7. místě. Jeroným v mužském WRE závodě M21E byl 18. a Chupčo 32. V žebříčku A pak skvěle zaběhl v H18 Prouky a ve vyrovnaném závodě skončil 2., pouhou sekundu za vítězem, ale 4 sekundy před třetím. Do desítky se z ostatních dostaly už jen skvělá Karolína na 6. a Matilda na 10. místě v D16. Kompletní výsledky na ORIS.

 

Pár fotografií z nočního MČR, foto Gob a Kade (kade.cz):

 

 

16. 4. 2024 | Pavel Žemlík
PARTNEŘI ODDÍLU